1. Kezdőlap
  2. Rólunk
  3. Köszöntő

Köszöntő

Kedves Látogatók!

 

Üdvözlöm Önöket a Szlovák Köztársaság magyarországi Nagykövetségének honlapján. Célunk az átlátható szükséges és aktuális tájékoztatás nyújtása.

 

Szlovák Köztársaság és Magyarország sok évre visszanyúló történelmi kapcsolatok által vannak összekötve, amik a jelenlegi helyzetben átváltoztak a kölcsönös politikai, gazdasági, kulturális és polgári kapcsolatok széles hálójába, ezáltal gazdagítva az államokat és azok polgárait.


Küldetésünk nem csak a Szlovák Köztársaság érdekeinek optimális bemutatása és védelme, hanem a minőségi, hatékony és elérhető konzuli szolgáltatások, valamint segítség nyújtása a hétköznapi és rendkívüli életesemények folyamán a szlovák állampolgárok számára.

 

Tevékenységünk elválaszthatatlan része a gazdasági diplomáciai is, amely fontos szerepet játszik a Szlovák Köztársaság külpolitika és gazdasági politika megvalósításában. Felmerülő kérdések esetén keressen fel bennünket telefonos vagy e-mail elérhetőségeken. Én és a nagykövetség dolgozói rendelkezésére állunk, hogy lehetőségeink és illetékességi körünk szerint segítsünk Önnek.


 
Pavol Hamžík
Szlovák Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete